sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Petos lautasella

Viikonloppu meni ihan hukkaan. Eilen nousi aivan yllättäen kova kuume, jota nukuin pois lähes koko päivän. Illalla olin niin huonossa kunnossa, että pyörryin ensimmäistä kertaa eläessäni. Joten arvata saattaa, että eilen jäi syömiset ja juomiset lähes kokonaan välistä.

Tänään on ollut jo parempi olo, ja ostinkin itselleni herkkumaksamakkaraa ja cheddarjuustoa, joita olen nauttinut jälkiuunileivän kanssa.

Sain tänään myös luettua loppuun Mats-Eric Nilssonin kirjan Petos lautasella - tiedätkö, mitä kaikkea suuhusi panet? Suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita elintarviketeollisuuden meille tarjoamasta ruoasta. Mitä syömämme ruoka oikeastaan sisältää ja miksi.

Olen jo aiemminkin suhtautunut melko kriittisesti kaikkiin kevyttuotteisiin ja niiden terveellisyyteen, mutta nyt viimeistään alan karttaa tiettyjä tuoteryhmiä, joissa hyvät rasvat on korvattu mm. arominvahventeilla ja sokerit keinotekoisilla makeutusaineilla. Itse asiassa monissa, noh, lähes kaikissa käyttämissäni elintarvikkeissa on E-aineita, joita tahtoisin alkaa välttelemään. Valitettavasti opiskelijabudjetilla on mahdotonta syödä pelkkää aidoista raaka-aineista valmistettua ruokaa, mutta ainakin tietoisuuteni asioista on lisääntynyt, ja tulevaisuudessa voin ja haluan siirtyä tarkkailemaan yhä enemmän syömäni ruoan laatua.

Toivottavasti olisin tiistaihin mennessä niin terve, että uskallan lähteä tanssimaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoitan vain, että laitoin blogini salasanan taa. Syy: nyt tasapainottelen pitääkseni painoni kaksinumeroisessa. En jaksa jatkaa blogia, teen sen sitten, kun sieluni on tullut perille tähän kaksinumeroiseen kroppaan.

Marraskuu masentaa, minusta ei ole nyt enempään.

Calathea kirjoitti...

Punaruskea: On kyllä ollut antoisaa lukea tekstejäsi, mutta ymmärrän mitä nyt haluat. Toivottavasti tulee paljon kuulaita ja raikkaita syys-/talvipäiviä, ehkä se auttaisi myös siinä sielun matkassa. Onnea vielä saavutuksesta ja onnistunutta tasapainoilua!